Tammikuun pakkasilla

Agilitytreenien piti alkaa 15.1. mutta juuri alkaneiden pakkasten takia aloitus siirtyi seuraavalle viikolle eli 22.1. Koirat saivat hieman aikaa totutella kylmempiin keleihin.
Olimmekin kaksistaan, Teija + Viola sekä minä + Freya. Molemmilla meni tosi hyvin; Violakin oikein innostui. Tuli semmoinen olo, että jos osuu kohdalle, niin voisi käydä jossakin epiksissä kokeilemassa.
Iita aloitti ensimmäiset juoksunsa 21.1. ja Freya seurasi säntilliseen tapaansa tasan viikon kuluttua perässä. Olin ilmoittautunut kummankin kanssa viikolla 5 alkavaan toko-koulutukseen. Ei muuta kuin viestiä kouluttajalle, että tullaan sitten myöhemmin. Näin sen tietysti kuuluu mennä: kun pitkän tauon jälkeen taas aloitetaan harrastukset, niin näillä pukkaa juoksua!
Lauantaina 25.5. saimme vieraaksi rodusta kiinnostuneen nuorenparin. He halusivat tutustua suunnitellun pentueen emään, Violaan. Freya, Viola, Iita ja Lillan käyttäytyivät ihan mallikelpoisesti. Lillanilla ja Iitalla oli tietenkin keskinäiset juttunsa. Toivottavasti ne säilyttäisivät leikkisyyden ja hyvät välinsä jatkossakin.
Yritin ottaa kuvia kännykkäkameralla, mutta yksikään niistä ei onnistunut.
Pentusuunnitelmatkin päivittyvät. Violan varasulhaseksi saimme Uffen (Bullbenz Kooi Udde Geri)

Uffe Suomen Kooikerhondje ry:n jalostusuroslistalla

Yhdistelmän tiedot ovat jalostustoimikunnan kommentoitavana.

Harrastin myös ilman koiria, eli olin kuuntelemassa luentoa rauhoittavista signaaleista. Se antoi ainakin eväitä parempaan oman koiran tunnetilojen lukemiseen. Omien koirien kanssa pitäisi panostaa ainakin muiden koirien kanssa kohtaamiseen. Se on täällä taajamien ulkopuolella hankalampaa, kun niitä kontakteja ei tule kovin usein, vaan niitä pitää lähteä hakemaan.