Pentuja

 
 
 
 
Tätä kirjoittaessa takana on kiireinen ja tapahtumarikas viikko.  Violan pennut syntyivät 2.5.2014
Synnytys alkoi normaalisti, mutta kolmannen pennun jälkeen ei alkanut kuulua enempää.
Tiesin, että tulossa on vielä useampia, joten otin yhteyttä eläinlääkäriin. ¨
Eläinlääkäri antoi kalkki- ja oksitosiinipiikin, ja antoi vielä toisenkin, ja vasta sen jälkeen syntyi neljäs pentu, lääkärin avustamana, takajalat edellä.
Viides syntyi kotimatkalla autossa ja kuudeskin  nopsaan kotona. Seitsemättä jouduimme jälleen odottelemaan. Olin saanut mukaani oksitosiinia, ja kahden piikin jälkeen syntyi sitten viimeinen.
 
Huolta aiheutti kaksi pienintä, joiden painot eivät alkaneet nousemaan. Kuudentena syntynyt pentu, pieni Eero-poika lopetettiin eläinlääkärillä 6.5. Sillä todettiin kitalakihalkio.
Seuraavana yönä menetimme vielä toisen, Vappu-tyttö lähti sateenkaarisillalle. 
Lähetin pienen Eviran tutkittavaksi, ja sieltä soitettiinkin heti seuraavana päivänä, että tytöllä oli ollut märkäinen keuhkotulehdus. Suosittelivat hakemaan antibioottia varmuuden vuoksi. Otin yhteyttä samaan paikalliseen eläinlääkäriin, missä olin pari päivää sitten hakenut apua synnytykseen. Sainkin lääkkeen ohjeiden kera, mutta taidamme jo olla selvillä vesillä,  emmekä tarvinneet ab-lääkitystä.
 
Pentuja on nyt viisi, kaksi poikaa ja kolme tyttöä. Kaikki ovat toimeliaan oloisia ja kovia syömään. Painot ovat nousseet hurjaa tahtia.
 
Laitan pennuista parempia kuvia tuonnempana, kun saan kuvattua.