13.4.2013 kuulumisia

Päivitykset laahaavat taas pahan kerran jäljessä. Aika on mennyt enimmäkseen sairastellessa: ennen pääsiäistä iski joku flunssapöpö, mikä vei voimat ja ruokahalun. Pääsiäisen jälkeen se oli muuttunut keuhkokuumeeksi: edessä muutaman päivän sairaalareissu ja sen jälkeen vahvojen antibioottien kanssa kotiin.
Pennut on saatu hoidettua, vaikkakin puolikuntoisena. Sairaalareissuni aikana mies hoiti koirat, vaikka oli kipeä itsekin. Tämä opetti tulevaisuuden varalle, että pitää olla varasuunnitelman varasuunnitelma, jos molemmat sairastutaan yhtä aikaa.
Pennut ovatkin kasvaneet kovasti: painot 2,5 kilosta vähän yli kolmeen kiloon, talousvaaka ei ole enää kovin toimiva näiden punnituksessa. Naskalihampaat tarttuvat ihan mihin vaan ja tämä porukka tuntuu olevan erityisen kiinnostunut johdoista, joten sähköpiuhat pois pentujen ulottuvilta.
Pissapaperit saavat kovaa kyytiä, sopivan kevyet matot siirretään parempaan paikkaan jne.
Porukka nukkuu yleensä makuuhuoneessa portin takana, ja kun se herää ja portti avataan, niin koko lauma syöksyy kuin hunnit vauhdilla keittiöön, intoa täynnä.
Nyt on edessä vieroitus. Freya on niin kiltti ja tunnollinen emo, että minun on autettava vieroituksessa, itse hän ei saa pennuille sanotuksi, että nyt pois tissiltä. Roosalle leikkauksen jälkeen hankkimani trikoinen haavansuojahaalari on tässä kohtaa osoittautunut toimivaksi. Se on niin umpinainen, että kätkee kaikki nisät.
Lapsukaisten kuvaaminen vanhalla pikkukamerallani on hieman hankalaa, ja enimmäkseen onnistuvat vain kuvat, joissa nukutaan.
Pennut sirutettiin 11.4. ja rekisteröinti Kennelliitossa on valmis, joten pentue näkyy varmaan ensiviikolla jalostustietojärjestelmässä.

Rekisteriin tulevat nimet:
Possu  Roosnell Calycanthus
Puntti  Roosnell Chimonanthus
Lillan  Roosnell Camassia
Iita      Roosnell Carlina

Tälläkin kertaa nimet löytyivät kasvien maailmasta. Hyppäsin kuitenkin B-kirjaimen yli, kun C:llä alkavista löytyi kivamman kuuloisia nimiä.