Helmikuu

28.2.2013
Pennut syntyivät tänään klo 14.30 keisarinleikkauksella. Eilisen illan ja viime yön kestäneen pesänteon jälkeen synnytys ei vain ottanut käynnistyäkseen. Menimme Kalannin Univettiin tarkistuttamaan tilanteen, ja päädyimme leikkaukseen, koska pentujen syke oli normaalia alhaisempi.
Pentuja syntyi kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Tytöt painoivat 280 ja 330 g, pojat 320 ja 325 g. 
Kuvia tulee myöhemmin, nyt perhe saa levätä.
Roosalla on vaikeaa, haluaisi varmaan hoitaa pentuja myös.

27.2.2013
Levoton yö takana ja toinen varmaan edessä. Aamulla Freyan lämpö oli laskenut 36,7 asteeseen, joten vuorokauden sisällä pitäisi alkaa tapahtua.

23.2.2013
59 vrk takana, vatsanympärys 66 cm! Freya on rauhallinen edelleen, yöllä oli vähän levoton ja aamuyöstä kävi harjoittelemassa petaamista. Roosa on vallannut pentulaatikon omakseen ja päivystää siellä omistajan elkein. Pitää varmaan hankkia Roosalle samanlainen pienempi peti.


Vielä muutama päivä!
 

18.2.2013
Roosan tikit poistettiin eläinklinikalla ja samalla vein Freyan puntariin. Painoa oli kertynyt 14,8 kg! Vatsanympärys on aikamoinen myös. Eipä ihme, että olo alkaa vaikuttaa jo tukalalta.

17.2.2013
Viikonloppu meni tyttärenlasten kanssa mäkeä laskien, kimbleä pelaten ja legoilla leikkien. Olihan viimeiset ajat ennen penturumbaa vierailla heidän luonaan.
Koirat olivat kotona isännän hoivissa ja tänään oli jo kiire takaisin. Freyan vatsa tuntuu vuorokaudessa kasvaneen aikalailla! Olen useaan otteeseen yrittänyt ottaa vatsakuvia, mutta olen kamerani kanssa sen verran hidas, että Freya ehtii vaihtaa asentoa. Odotusta jäljellä vielä n. 10 päivää. Freya tykkää vielä leikkiäkin, mutta ei jaksa kovin pitkää aikaa.
Roosan leikkaushaavasta poistetaan huomenna tikit. Tyttö on toipunut hyvin muuten, mutta vähän rankkaa on ollut, kun muutamista tärkeistä rutiineista on pitänyt tilapäisesti luopua  (sängyssä nukkuminen, käpyleikit, vapaana juokseminen).

7.2.2013
Ilta ja yö menivät tokkurassa, mutta tänään aamulla maistui jo ruokakin. Syödä piti jo lääkityksenkin takia. Liotin kuivanappulat vedessä, mutta ne eivät kelvannet enää iltapäivällä, vaan Freyalle ja pennuille hankitut pentunappulat tekivät kauppansa. Pääasia, että ruoka maistuu.
Lääkityksenä on antibioottikuuri 10 päivää ja kipulääkitys 3-4 päivää. Kauluri kaulassa lamaannuttaa täysin, joten ostin klinikalta haavansuojaksi trikoopuvun. Se vaikuttikin hyvältä, mutta huomasin, että takajalkojen aukoista mahtuu pieni kuono ja kieli nuolemaan haavaa. Yöksi siis kauluri kaulaan ja tutkitaan, jos pukua pitää vähän tuunata.
Noin kuukauden kuluttua pitäisi poistattaa loput nisäkasvaimet, mitä ei nyt voitu poistaa. Onneksi se on pienempi operaatio. Tuolloin kotimme on sitten sairastupa ja synnytyslaitos.

6.2.2013
Lähdin jännittyneenä ja vähän pelokkaana viemään Roosaa Kalantiin lääkäriin. Tarkoituksena oli kuvata keuhkot kasvaimien varalta, ja sen jälkeen poistaa nisäkasvaimia leikkauksella sekä suorittaa sterilointi, mikäli siltä näyttää.
Kuvauksen tulos oli onneksi puhdas, ei löytynyt kasvaimia, ja se mitä ensimmäisellä lääkärikäynnillä epäiltiin kasvaimeksi, olikin nivustyrä. Operaatio käynnistettiin, ja lähdin kotiin pariksi tunniksi, ruokkimaan ja lenkittämään Freyan.
Viiden maissa lähdin ajamaan takaisin Kalantiin hakemaan pientä potilasta takaisin. Siellä hän makasi sairashäkissä, pyyhkeen alla lämpimässä. Lääketokkurasta huolimatta Roosa reagoi voimakkaasti minut nähdessään. Kannoin hänet autoon ja selvittelimme vielä hoito-ohjeet ja maksut.